Još malo je ostalo do početka rukometnog spektakla!

Svjetsko prvenstvo u rukometu ove godine biti će 26. Svjetsko prvenstvo, koje će se održati u dvije države. Njemačka i Danska su domaćini ovog Svjetskog prvenstva. Dvije rukometne sile. Važno je napomenuti da je ovo prvi put u historiji da se Svjetsko rukometno prvenstvo igra u dvije države.

Svjetsko rukometno prvenstvo počinje 9.januara, a trajati će do 27.januara. Na ovom turniru učestvovati će 24 ekipe. Dueli će biti odigrani u osam najbolje opremljenih sportskih dvorana unutar ove dvije zemlje.

U odnosu na Svjetsko prvenstvo odigrano u Francuskoj prije dvije godine, Međunarodna rukometna federacija (IHF) promijenila je format takmičenja. I dalje su tu 24 reprezentacije raspoređene u četiri grupe s po šest, ali nakon grupa ne počinje nokaut-faza kao što je bio slučaj u Francuskoj, već se formiraju dvije nove grupe, sačinjene od tri prvoplasirane reprezentacije iz prvog kruga. I onda iz tih novoformiranih grupa po dvije najbolje odlaze u polufinale.

Teško je istaći favorita za osvajanje ovog Svjetskog prvenstva. Mnogo jakih sila će se takmičiti da bi ostvarili što bolje rezultate, pa samim tim možemo očekivati paklenu borbu.

(Visited 6 times, 1 visits today)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *