Joshua odabrao sljedećeg protivnika!

Anthony Joshua ove zime boravi u Dubaiu sa mnogo drugih prijatelja iz svijeta nogometa. Da se primijetiti da u Dubaiu baš i ne odmara, u mnogo slučaja na njegovom Instagram profilu možemo vidjeti da se Joshua priprema, naporno trenira za sljedećeg protivnika.

Prema navodima stranih medija Joshua je izabrao protivnika s kojim želi da se bori u 2019. godini. Navodno bi se Joshua trebao pojaviti u ringu 13. aprila na Wembleyu, ali protivnik za ovaj meč nije poznat.

Joshua je ovaj termin ponudio WBC šampionu Deontayju Wilderu sa kojim bi se borio za titulu apsolutnog prvaka svijeta, ali ako Amerikanac odbije ponudu, njegov rival bi trebao biti Dillian Whyte.

Čuo sam glasine da će se Joshua boriti sa Jarrellom Millerom u MSG-u. Vidjet ćemo, ovo je mali svijet i puno stvari koje čujete u boksu sadrže ogromnu količnu istine“, rekao je Whyte, te je dodao:

Iskreno, nemam pojma hoću li se boriti sa Joshuom. Ne znam šta se dešava. Očekivao sa da će me njegov tim kontaktirati, ali Eddie Hearn je zakazao sastanak tek za dvije sedmice. To mi je već kasno za početak priprema za jedan takav meč jer bih već sada morao krenuti u pripreme“, rekao je Whyte.

Naime, Dillian Whyte je 2015. godine izgubio protiv Joshue, i to mu je jedini poraz u karijeri. Željan osvete dugo čeka na ovaj revanš. Iako pregovori s Whyteom još uvijek nisu počeli da se primijetiti da ga taj poraz stvarno boli, te je veoma ljut zbog toga.

Imam zanimljivu informaciju. Furyjev trener kaže kako njemu treba odmora jer se tek vratio. Deontay Wilder je sada u nezavidnoj poziciji, jer me je pokušao izbjeći. Vidjet ćemo šta će sad reći. Ja sam u ringu 13. aprila, a od njega zavisi hoće li to biti borba s njim ili će šansu dobiti Dillian Whyte“, rekao je Joshua, te je dodao:

Dillian Whyte ima prednost ispred Jarrella Millera. Borio se protiv boljih rivala i moja je dužnost dati priliku bokseru koji je napredovao. Ako ne budem boksao protiv Wildera ili čak Furyja, Dillian je taj“, istakao je šampion.

(Visited 15 times, 1 visits today)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *