Svjetsko prvenstvo bez Nikole Karabatića!

Svjetsko prvenstvo samo što nije počelo, a već nam stižu i prva iznenađenja. Svjetsko prvenstvo počinje 10. januara, a u prvi put u historiji odigrat će se u dvije države, dvije velike rukometne sile Njemačkoj i Danskoj.

Nikola Karabatić od 2003. godine nastupa za reprezentaciju Francuske, nastupao je na svim velikim takmičenjima, ali izgleda da će ovo propustiti. Ova vijest je iznenadila mnoge ljubitelje rukometa.

Karabatić je s Montpellierom bio četverostruki prvak i osvajač francuskoga kupa, kao i europski prvak. S njemačkim Kielom osvojio je prvenstvo Njemačke 2006. godine. S reprezentacijom Francuske ima svjetsko zlato iz Hrvatske, broncu iz Portugala i Tunisa te, zlato iz Francuske, europsko zlato iz Švicarske, europsko zlato iz Austrije, europsku broncu iz Norveške i pobjedu na Superkupu.

Sredinom oktobra slavni Francuz iznenadio je objavom u kojoj je napisao da se nalazi u bolnici uoči operacije, svi su se nadali da će se operacija izvesti što brže, te da će Karabatić biti spreman za ovo veliko natjecanje, ali zbog toga neće moći igrati minimalno četiri do šest mjeseci.

Bol je bio prejak. Teško je i vrlo razočaravajuće… Pokušavao sam stiskati zube, ali nije bilo dovoljno. Mogao sam pogoršati ozljedu i možda prijevremeno prekinuti karijeru. Tužan sam jer propuštam prvo svjetsko prvenstvo u svojoj karijeri, ali druge mogućnosti nisam imao“, rekao je 34-godišnji PSG-ov lijevi bek.

(Visited 18 times, 1 visits today)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *