Spektakl na otvaranju Svjetskog prvenstva!

Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj i Danskoj otvoreno je danas u 18:15 sati, duelom Njemačke i Koreje. Vjerovali ili ne ne Južne Koreje, ali i niti Sjeverne, nego ujedinjene Koreje, što je jedna od najzanimljivijih činjenica!

Za favorizovanu Njemačku su nastupali i postigli golove: Bohm 1, Drux 1, Fath 4, Gensheimer 7, Groetzki 2, Heinevetter, Kohlbacher 4, Lemke, Musche 3, Pekeler 4, Semper 1, Strobel, Weinhold 1, Wiede, Wiencek 2, Wolff.
Za Koreju: Choi, Jang 4, Jeong, Ji, Jo 3, Kang Jeong-gu 2, Kang Tan 4, Kim, Ku, Na, Park Dong-kwang, Park Jae-yong, Park Kwang-soon 3, Park Young-jun, Perk, Ri Kyong-song 1, Ri Song-jin, Ri Yong-myong, Seo, Suyoung 1.

Jasno je da je Njemačka opravdala ulogu favorita koja joj se pripisivala i prije samog početka. Podsjećamo, Francuska je osvojila 25. Svjetsko prvenstvo, kojem je bila i domaćin. Nijemci su do sada 2 puta osvajali ovaj šampionat, a 4 puta su bili drugi.

Koreja se dobro držala u prvom poluvremenu, prvo zahvaljujući golmanu Parku koji je ima 17 odbrana na utakmici, ali je u drugoj polovini prvog dijela popustio, te su Nijemci počeli zabijati.

Drugo poluvrijeme Njemačka je otvorila serijom 4-0 i tako stigla do dvocifrene prednosti, dok se na prvi gol Koreje u nastavku čekalo više od šest minuta.

Već tada je bilo jasno da će Njemačka slaviti laganu pobjedu, a prednost domaćih je rasla i do +14, pa su Prokopovi izabranici lagano priveli susret kraju i Svjetsko prvenstvo otvorili pobjedom.

Njemačka 30 : 19 Koreja.

(Visited 33 times, 1 visits today)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *