TOP 10:Najveci rekordi u sportu!

1.Najbrži MMA nokaut svih vremena

Čitave dve sekunde bilo je potrebno Riohei Masudi da nokautira Takahira Kuroišija koji je odlučio da meč započne spuštenih ruku, odnosno garda. Ovaj događaj zbio se 19. jula 2008. godine i sigurno će proći još dosta vremena dok neko ne uđe u ring bez garda zaleti se spuštenih ruku u protivnika.

2.Najduži teniski meč u istoriji

Odigrali su 24. juna 2010. na Vimbldonu Džon Izner i Nikolas Mau. Ovo je jedan od najluđih mečeva odigranih na terenima u Londonu. Meč je trajao dva dana, a pri kraju kada su oba tenisera skoro pala od umora, viđena je igra ravna duelu dva amatera. Amerikanac je slavio u petom setu rezultatom 70:68, a ovaj meč zvanično je najduži ikad odigran u svetu tenisa.

3.Košarkaš s najviše asistencija u karijeri

Vlasnik ovog rekorda je legendarni Džon Stokton koji je u karijeri zabilježio 15.806 dodavanja. Trenutno nijedan košarkaš nije ni blizu da nadmaši nekadašnjeg pleja Jute. U periodu od 1988. pa sve do 1995. Stokton je redovno po sezoni beležio više od hiljadu asistencija.

4. Najviše uzastopnih pobeda na Tur d` Fransu

Od 1999. pa sve do 2005. jedini pobednik trke kroz Francusku bio je Lens Armstrong. Kasnije je na ove rezultate bačena senka s obzirom na doping aferu koja se vezuje uz njegovo ime. Govorilo se da je Lens neverovatne rezultate ostvario uz pomoć nedozvoljenih sredstava. Od sedam titula, koliko je osvojio, problematične su četiri.

5.Rekord po broju osvojenih titula na Njujorškom maratonu

Drži ga Greta Vajts. Poznato je koliko je teško istrčati maraton, a zamislite tek koliko napora je potrebno da biste pobijedili. Ova atletičarka je tokom karijere pretrčala toliko kilometara da je mogla da obiđe krug oko svijeta. Na Njujorškom maratonu učestvovala je 11, a pobedila devet puta i za sada je apsolutni rekorder.

6.Najbolji skor u sezoni NBA lige

Predvođeni najboljim košarkašem svih vremena Michael Jordan Čikago Bulsi su 1996. godinu završili sa skorom od 72 pobede i 10 poraza. Bulsi su izgubili samo dva susreta na domaćem terenu, a fantastične 72 pobede ostvarili su najviše zahvaljujući Letećem Majklu. Na svakom meču je pravio razliku u klasi i bio najbolji pojedinac na parketu.

7.Najviše postignutih golova u kalendarskoj godini

Ovo je jedan od rekorda koji najverovatnije nikad neće biti oboren. Brazilac Pele je 1959. uspeo čak 127 puta da zatrese protivničke mreže. Poređenja radi, trenutno najbolji fudbaleri sveta Messi i Ronaldo  kreću se oko cifre od 70 golova po godini. Ako ne najbolji, onda sigurno jedan od najboljih fudbalera svih vremena odlikovao se izvanrednom tehnikom, osećajem za gol i efikasnošću.

8.Najbrži het-trik u istoriji NHL

Za samo 21 sekund Bil Mosijenko uspeo je da tri puta ugura pak u gol protivnika. Ovaj podatak deluje nestvarno s obzirom na interval u kojem je ostvaren. Rezultat bi bio zadivljujući čak i u slučaju da nikog nije bilo na terenu. A zamislite kako je Bil to uspeo da izvede pored odbrambenih igrača i golmana. Svaka čast. Ovaj rekord teško da će ikad biti oboren.

9.Najbolje trčanje u istoriji Americkog Fudbala

Antonio Kromarti pretrčao je 11. aprila 2007. godine 109 jardi pre nego što je upisao tačdaun. Možda ovaj rekord ne deluje toliko zapanjujuće u teoriji, ali u praksi osim pomenutog igrača niko nije uspio da izvede bilo šta slično.

10.Najbrže vrijeme u trci na 100 metara

Ovo nije teško pogoditi i sigurno da većina zna da je riječ o Husein Boltu Dok Jamajčanin nije istrčao stotku za neverovatnih 9.58 sekundi mnogi naučnici su sumnjali da ljudsko telo može ikad da dođe do ovog rezultata. Da ironija bude veća, Bolt je poslednjih deset metara spustio ritam. Nezamislivo je da neko nekad brže istrči ovu deonicu… Izuzev Bolta.

(Visited 18 times, 1 visits today)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *