Danska protutnjala Čileom!

Reprezentacija Danske, jedan od domaćina 26. Svjetskog rukometnog prvenstva, odmjerila je snage na samom otvaranju protiv Čilea. Nakon favorizovane reprezentacije Njemačke, reprezentacija Danske je ubjedljivo slavila protiv Čilea, te pokazala koliko zapravo može, te da ne treba isključiti da će se i Danska boriti za veliki trofej.

Očito je da je reprezentacija Čilea podcijenila reprezentaciju Danske. Čile je imao čast da povede, postigli su prvi pogodak, ali onda slijedi serija Danske od 7:1. Čile je navalio te je su postigli još 3 pogotka, te je rezultat bio 8:4.

Nakon toga uslijedila je fenomenalna serija, što se rijetko viđa, Danska ide na 22:4 čime je završeno prvo poluvrijeme. Teško je povjerovati da je neko uspio ostvariti seriju 14:0 i to uz nekoliko fenomenalnih golova, prvenstveno Mortensena i Hansena.

U drugom dijelu utakmice Čile je bio oprezniji, te su pružali i bolji otpor, ali treba napomenuti da je  Jacobsen odmarao važnije igrače, koji se sada spremaju za utakmicu protiv Tunisa, koji je reprezentaciju Bosne i Hercegovine uskratio za playoff u Kataru, dok Čile sljedeću utakmicu igra protiv Austrije.

Najbolji igrač utakmice bio je Casper Mortensen sa osam golova i to bez promašaja iz igre, a pratio ga je Mikkel Hansen sa sedam golova.

Za Dansku su igrali: Green, Hald 3, Hansen M. 7, Hansen R 1, Landin Jacobsen, Landin 4, Larsen, Lauge 4, Lindberg 3, Markussen 3, Mollgaard 1, Mortensen 8, Nielsen 1, Olsen 2, Svan 4, Zachariassen 1.

Za Čile su igrali: Ayala 1, Barrientos, Baumann, Ceballos 1, Codina, Donosco, Feuchtmann E. 2, Feuchtmann E 2, Frelijj 2, Garcia, Oneto, Oyarzun 3, Pavez, Reyes, Salinas E 1, Salinas R 4.

Danska 39 : 16 Čile

(Visited 15 times, 1 visits today)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *