Jusuf Nurkić sve bolji i bolji!

Bosanskohercegovački košarkaš rodom iz Tuzle, sve se više predstavlja se kao jedan od ponajboljih centara NBA lige. Nurkić iz utakmice u utakmicu sve više iznenađuje fanove.

Jusuf Nurkić je nedavno postavio rekord karijere, i ušao u historiju NBA lige, ali jasno je da se ne zaustavlja. Slabo koji igrač je uspio ostvariti 5 od 5 (u jednom meču imati pet poena, blokada, skokova, asistencija).


To se u historiji desilo samo 20 puta do sada, a taj podvig ostvarilo je prije Nurkića 13 igrača. Najbolji do sada sa 5×5 učinkom bio je Julius Earving koji je 1976. ostvario 31 poen, 19 skokova te po 5 asistencija, ukradenih lopti i blokada, a Nurkić je prvi koji je 5×5 ostvario sa 20 i više poena i skokova.

Sinoć je Nurkić predvodio Portland do nove pobjede i to nad Rocketsima, te tako zaustavio Hardena.
Portland je sa 110:101 Moda Centru savladao Houston Rocketse, te se učvrstio na pozicijama koje vode u play-off i sada je sedmi tim na Zapadu s omjerom 23-17, dok je Hosutonova serija pobjeda završena.

U ekipi Portlanda Jusuf Nurkić je ubacio 25 poena uz 15 skokova i tri asistencije. Pored njega zapaženu ulogu imao je CJ McCollum sa 24 poena, dok je Damian Lillard ubacio 17 poena uz 12 asistencija.

Dok je za ekipu Rocketsa James Harden nastavio u MVP modu, ubacio je 38 poena uz sedam asistencija, no to večeras nije bilo dovoljno da Houston pobijedi. Rivers je dodao 21 poen, Turner 14 a Capela 13 uz 21 skok.

(Visited 66 times, 1 visits today)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *