Ponovo Maradona:”Messi ne može biti vođa ekipe”.

Argentinski bivši reprezentativac, te ujedno i nekadašnji najbolji igrač Svijeta Diego Maradona ponovo je pričao o Lionelu Messiju. Mnogi u Svijetu smatraju da je Messi jedan od najboljih igrača, uključujući i Maradonu, ali on je istakao da Messi ne može biti vođa jedne ekipe.

Maradona je osvajač Svjetskog prvenstva u Meksiku 1986. godine, te je poznat kao igrač koji je u finalu Svjetskog prvenstva postigao gol rukom. Nakon svoje nogometaške karijere Maradona se je okušao kao trener te mu je to pošlo za rukom.

Jedno vrijeme je trenirao Messija u reprezentaciji Argentine, te je u mnogo intervijua rekao da je jako dobar prijatelj s Messijem. Argentinu je preuzeo 2008. godine, te ostvario plasman na Svjetsko prvenstvo u Južnoafričku Republiku.

Mediji su skoro prenijeli kako je Maradona rekao da Messi iz Barcelone nije isti Messi u reprezentaciji, što je većinu iznenadilo, svi smo svjedoci jedne veoma lijepe priče iz Brazila, kada je Argentina pod vodstvom Messija bila Vice šampion (u finalu poraženi od Njemačke sa 1:0).

Maradona je navodno to sve demantovao, govoreći da mu je Messi jako dobar prijatelj. Nedavna izjava Maradone je veliku većinu iznenadila, citat: “Volim Lea Messija zaista, to govorim od srca. On je fenomenalan igrač, ali on nikad neće biti pravi vođa jedne ekipe.”

Opće je poznato da Diego ima velikih problema s narkoticima, da li ih je previše konzumirao prije ove izjave to ne možemo potvrditi, niti demantovati.

(Visited 76 times, 1 visits today)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *