Santi Cazorla: Dokaz da ništa nije nemoguće!

Santi Cazorla bivši igrač Arsenala, a sadašnji igrač Villareala je prije otprilike šest godina doživio  povredu gležnja. Ovaj odličan igrač dosta je propatio zbog povrede Ahilove tetive.

Iako je dugo vremena bilo upitno hoće li Santi ikako zaigrati nogomet ponovo, to se je desilo. Santi je prešao u Villareal koji je u sinoćnjem duelu protiv Reala iz Madrida remizirao, a junak Villareala je bio upravo Cazorla, koji je postigao dva gola za svoju ekipu (konačan rezultat 2:2).

Santi je prije šest godina prije utakmice Španjolske i Čilea osjetio nelagodnu bolu u gležnju desne noge. Svi su smatrala da je sve to bezazleno, ali sam Santi je izjavio da bi noćima plakao zbog boli.

Cazorla 2015. godinu neće pamtiti ni po čemu dobrome. Te godine bol mu se ponovo vraća u desni gležanj. Doktori su bili prisiljeni napraviti operaciju, ali kada su zapravo otvorili nogu bili su zaprepašteni. Uskoro su uslijedile i druga, treća, četvrta, peta, šesta, sedma i osma operacija.

Naoko bezazlena ozljeda postala je borba za nogu. Cazorli se srušio svijet. Cazorla otkriva da mu je jedne prilike doktor rekao: “Gležanj je katastrofalno, ako ćete ikad u životu moći hodati sa sinom po dvorištu, bit ćete sretan čovjek. Nažalost, možda ostanete i bez gležnja. Bespomoćni smo“.

Cazorla nam je sinoć pokazao i dokazao da ništa nije nemoguće, te da nikada ne treba gubiti nadu. Treba vjerovati u sebe, naporno raditi, te biti uporan u svemu što činimo. Santi je čist dokaz svega toga. Vratio je se jači nego ikada!

(Visited 65 times, 1 visits today)

One thought on “Santi Cazorla: Dokaz da ništa nije nemoguće!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *