Francuski klub angažirao novog napadača zahvaljujući igrici !

Klub iz četvrte lige francuskog nogometa iskoristio je najbolji mogući ‘način’ za pronalazak novog igrača, a riječ je o nogometnoj simulaciji Football Manager, igrici koju su svi pravi ljubitelji nogometa barem jednom u svom životu igrali.

U pitanju je klub Bergerac Perigord, koji se takmiči u francuskoj nacionalnoj grupi 2. Četveroligaš je bio u potrazi za novim napadačem, ali ga nisu uspjeli pronaći, sve dok predsjednikov najmlađi sin svom ocu nije predložio jednog igrača koji je bio bez kluba.

Cristhophe Fauvel je u intervjuu za Foot Amateur rekao: “Moj najmlađi sin je veliki ljubitelj igre Football Manager i uporno mi je govorio kako je Nicolas Maurice-Belay uvijek slobodan igrač.” Klub je zatim stupio u kontakt sa njegovim agentom i ubrzo postigao dogovor, te ga doveo do kraja sezone. S obzirom da ima preko 300 nastupa u prvoj ligi, gdje je nosio dres klubova kao što su Monaco, Sochaux i Bordeaux, njegov dolazak je pravi ‘jackpot’ za Perigord.

Football Manager se posljednjih godina sve češće koristi u svijetu nogometa za razna poređenja i analize igrača, s obzirom da je najrealističnija nogometna igra koja trenutno postoji.

(Visited 176 times, 1 visits today)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *