ŠOK! Coutinho na ljeto mijenja sredinu?!

Brazilski nogometaš Filipe Kutinjo (Philippe Coutinho) trebao bi napustiti Barcelonu u ljetnom prijelaznom roku. Iako je Barcelona 2018. godine za njega izdvojila 140 miliona eura, Brazilac se nije pokazao u najboljem svjetlu pa je izvjesno da će upravo on biti jedan od igrača koji će napustiti ekipu sa Nou Kampa.

Njegov novi klub bi mogao biti francuski PSG. “Mundo Deportivo” tvrdi da je francuski prvak ozbiljno zainteresiran za njegove usluge i da će na ljeto poslati službenu ponudu za brazilskog internacionalca.PSG je i ranije pokazivao interes za Kutinja.

Dugo je već poznato da je PSG još i prije Barcelone pokazivao interes da ovaj mladi igrač zaigra baš za parižane, ali od toga nije bilo ništa. Kutinjo jasno vidi da se sve više mladih igrača dovodi u Barcelonu, te da će se teško izboriti za svoje mjesto u ekipi.

Ipak, on se pored ponude iz Pariza odlučio za odlazak u Barcelonu, ali to se nije pokazao kao najbolji potez jer u Barci nije pokazao sve šta zna.

PSG je ponudio za Kutinja 2018. godine nevjerovatnih 270 miliona eura, ali on je izabrao Barcelonu.

I ove sezone Kutinjo nije prva opcija kod Ernesta Valverdea. Počeo je svega 15 utakmica, šansu uglavnom dobiva s klupe, a u ukupno 38 odigranih utakmica ove sezone postigao je osam golova i upisao je pet asistencija.

(Visited 77 times, 1 visits today)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *