Huesca “uzela” bod Barceloni !

Kraj: Huesca 0-0 Barça.

Izuzetno kombinovani sastav Barçe nije uspio danas osvojiti sva tri boda na gostovanju posljednjoj ekipi na tabeli LaLige. Naredni meč izabranici Ernesta Valverdea igraju već u utorak, kada na Camp Nou stadion stiže ekipa Manchester Uniteda.

Ernesto Valverde: “Zadovoljan sam, mislim da će nam ovaj bod biti od velike koristi. Da nismo pobijedili Atlético, danas bi igrala drugačija ekipa.”

“Naravno da uvijek želimo pobijediti, ali došli smo iz Manchestera i u utorak imamo još jednu utakmicu protiv njih, tako da moramo biti spremni. Uzeo sam u obzir raspored i prednost koju imamo u Primeri, tako da je ovo bio savršen trenutak za veće promjene.”

“Zadovoljan sam s debitantima. Kako je prolazilo vrijeme, tako su i oni bili sve bolji. U početku su bili nervozni, što je normalno, ali dobili su priliku da igraju u Primeri i to je velika stvar.”

“Riqui je bio odličan, iako mu teren nije puno pomogao, bio je suh i lopta se nije mogla normalno kretati.”

“Todibo? Razmišljao sam da ga izvedem u drugom poluvremenu, jer je imao karton, ali sam odlučio da ga ipak pustim da igra čitavu utakmicu. Igrao je dobro, kao i ostali.”

Vrijedi napomenuti još da je Arturo Vidal izabran za igrača utakmice.

(Visited 43 times, 1 visits today)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *